ŠPEKULACIJE O BOLESTI

Čečenski vođa putem društvenih mreža dokazivao da nije zaražen koronavirusom

29.05.2020 u 19:33

Bionic
Reading

Čečenski vođa Ramzan Kadirov pojavio se sredinom tjedna u javnosti putem društvenih mreža nakon špekulacija da je zaražen koronavirusom i da se liječi u Moskvi

'Potpuno sam zdrava osoba', poručio je Kadirov, nastojeći opovrgnuti tvrdnje da je zbog zaraze smješten u bolnicu. Kadirov je svoje tvrdnje o zdravlju izrekao putem videoprijenosa emitiranog na profilu jednog od svojih suradnika na Instagramu.

Osvrnuvši se na izvješća pojedinih medija prema kojima je tijekom nedavnog sastanka imao venski kateter na desnoj ruci, Kadirov je prokomentirao da se ne radi o ozbiljnom zdravstvenom problemu.

'Ukoliko se i razbolim, milijuni ljudi širom svijeta zarazili su se koronavirusom. Umrle su desetine tisuća ljudi, a zar ja nisam čovjek? Nemam li pravo razboljeti se i imati kateter kako bih ojačao svoj imunitet i razinu hemoglobina?' upitao se čečenski čelnik.

View this post on Instagram

Приход Юсуфа 😂😂😂

A post shared by KRA (@ya_pomoshnik_kra_95) on

Prema prošlotjednim izvješćima ruskih državnih novinskih agencija, Kadirov je prebačen u Moskvu i smješten u jednu od bolnica zbog sumnji na zarazu koronavirusom. Dužnosnici Čečenije, republike u sastavu Ruske Federacije, nisu potvrdili ni opovrgli vijesti o njegovu zdravstvenom stanju, niti o tome gdje se Kadirov nalazi.

Kadirov je u jeku pandemije obrijao glavu i pozvao svoje sunarodnjake da zbog zatvorenih frizerskih salona slijede njihov primjer. Dio javnosti špekulira da je bolest razlog zbog kojeg je Kadirov obrijao glavu.