ČEČENSKI PRISTUP PANDEMIJI

Kadirov zbog koronavirusa obrijao glavu i pozvao sunarodnjake da slijede njegov primjer

27.04.2020 u 08:25

Bionic
Reading

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov obrijao je glavu i pozvao svoje sunarodnjake da zbog zatvorenih frizerskih salona slijede njegov primjer

Kadirov je poziv na brijanje glave objavio na društvenim mrežama, što su kasnije preuzele čečenske televizije.

'Budući da frizerski saloni ne rade, obrijao sam glavu na ćelavo, kao što su to radili naši preci. To je vrlo korisno. I naš prorok je brijao glavu. Obrijte glavu', poručio je Kadirov, a prenosi portal Russia Beyond the Headline.

Čečenski predsjednik odlučio se na nešto radikalniju frizuru nakon što su pripadnici operativnog stožera pod njegovim rukovodstvom predložili otvaranje frizerskih salona.

U Čečeniji su zbog pandemije koronavirusa krajem ožujka zatvoreni svi restorani, zabavno-rekreativni centri, kozmetički i frizerski saloni. Prema podacima čečenskog ministarstva zdravstva, u toj zemlji dosad su zabilježena 323 slučaja zaraze koronavirusom, zbog čega je preminulo šestero Čečena. U susjednoj Rusiji registrirano je više od 62.000 slučajeva oboljenja, 4891 pacijent je izliječen, a njih 555 je umrlo.

Na globalnoj razini infekcija koronavirusom zabilježena je kod više od 2,6 milijuna ljudi, dok je 184.000 ljudi preminulo, izvijestila je u četvrtak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).