MONSTRUM U SUDNICI

Castru prijeti smrtna kazna, čuvaju ga od samoubojstva

10.05.2013 u 09:29

Bionic
Reading

Tužitelji iz američke savezne države Ohio potvrdili su da planiraju tražiti smrtnu kaznu za Ariela Castra, otmičara koji je tri zatočenice držao u vlastitoj kući deset godina. Optužnice se fokusiraju na premlaćivanje Michelle Knight s ciljem izazivanja pobačaja

Ariel Castro (52) ranije je optužen za otmicu i silovanje Amande Berry (27), Gine DeJesus (23) i Michelle Knight (32).

Tim McGinty, tužitelj okruga Cuyahoga, kaže da će se zahtjev za smrtnom kaznom temeljiti na iskazu jedne silovane zatočenice koju je, u nekoliko navrata dok je bila trudna, izgladnjivao i tukao kako bi izazvao pobačaje.

'Namjeravam podići optužnice za svako silovanje, svakog dana zatočeništva, svaki udarac, sve njegove pokušaje ubojstva, i svako ubojstvo koje je počinio prekidom trudnoća', rekao je McGinty na konferenciji za novinare.

Tužitelj je dodao da oslobođene žene očajnički trebaju predah u istrazi prije nego što se zatraže novi dokazi.

'Otmičar djece imao je komoru za mučenje i svoj privatni zatvor u srcu našeg grada', dodao je McGinty.

Castro se u četvrtak pojavio na sudu u Clevelandu, u lisicama i zatvorskom radnom odijelu. Nije se izjasnio o krivnji.

Silovan u djetinjstvu?

CBS News javlja da je Castro priznao zločine u podugačkom pismuispisanom rukom, koje je trebalo poslužiti kao oproštajno pismo. Pismoje navodno pronađeno u kući, a u njemu Castro navodi da ga je kaodječaka silovao član rodbine.

Optužen je u četiri navrata za otmice, a slučajevi se odnose na tri djevojke i Jocelyn, šestogodišnjakinju koju je Amanda Berry rodila u zatočeništvu. Bivši vozač autobusa optužen je i za silovanje triju žena.

Određena je jamčevina od osam milijuna dolara, što znači da će Ariel Castro ostati iza rešetaka. Nalazi se u izolaciji, pod strogim nadzorom zbog opasnosti od počinjenja samoubojstva, rekla je njegova odvjetnica po službenoj dužnosti Kathleen DeMetz

Braća Ariela Castra, Pedro i Onil, također su se pojavili pred sudom. Policija zasad nije našla dokaze koji ih povezuju sa zločinom.

U četvrtak, Castrova kćer Arlene, jedna od posljednjih osoba koja je vidjela Ginu DeJesus prije nego što je nestala kao 14-godišnjakinja 2004., rasplakala se za vrijeme TV intervjua. Rekla je da je 'razočarana, osramoćena, uglavnom devastirana' i ispričala se Gini DeJesus.