radić najavio nova ulaganja

Čak četiri mjeseca prije roka završena je energetska obnova vrtića u Osijeku, potrošeno 1,9 milijuna kuna

04.04.2022 u 13:06

Bionic
Reading

Četiri mjeseca prije dogovorenog roka završena je energetska obnova osječkoga Dječjeg vrtića "Radost", vrijedna 1,9 milijuna kuna, a gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak je najavio kako će se nastaviti izgradnja novih i dogradnja starih vrtića

Nakon obilaska vrtića Radić je izvijestio kako je 80 posto radova sufinancirano novcem iz europskih fondova, a nakon energetske obnove vrtić sad prelazi iz energetskog razreda E, u razred C, s planiranim uštedama na električnoj energiji i sustavu grijanja od 53 tisuće kuna na godinu.

Objasnio je kako su radovi, među ostalim, obuhvatili zamjenu vanjske stolarije, izolaciju vanjskih zidova i stropa, zamjenu stare rasvjete novom, onom na LED tehnologiji te zamjenu stare toplinske podstanice i ugradnju termostatskih ventila.

Radić je najavio kako će uskoro završiti i energetska obnova Osnovne škole Franje Krežme, a gradska uprava spremna je i za Nacionalni plan otpornosti i opravka, u sklopu kojeg je osiguran novac za izgradnju novih i dogradnju starih vrtića.

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Osijek" Ana Mihaljević izvijestila je kako u su tom vrtiću upisane četiri skupine djece, ukupno njih 70, od kojih su dvije u alternativnom programu "Montessori", a dvije u redovitom programu. Istaknula je kako su do završetka radova na energetskoj obnovi djeca bila premještena u druge odgovarajuće prostorije u sklopu te ustanove.