poruka iz varaždina

Čačić: Štromar i Divjak 'podmeću nogu' isplati novca za gradnju škola

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.11.2017 14:40
  • Objavljeno 03.11.2017 u 14:40
Varaždinski župan Radimir Čačić: Štromar i Divjak 'podmeću nogu' isplati novca za gradnju škola

Varaždinski župan Radimir Čačić: Štromar i Divjak 'podmeću nogu' isplati novca za gradnju škola

Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak

Varaždinski župan Radimir Čačić u petak je poručio HNS-ovom potpredsjedniku Vlade Predragu Štormaru i ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak, koja je u Vladu ušla iz kvote HNS-a, da 'prestanu podmetati nogu' isplati proračunskog novca za troškove javno-privatnog partnerstva kod gradnje školskih objekata

Čačić je na konferenciji za novinare u Varaždinu rekao kako posljednje dvije godine država nije isplaćivala taj novac pa je dug prema Varaždinskoj županiji dosegnuo 30 milijuna kuna. 'Jasno sam i u više navrata rekao da je naš uvjet da uopće razmatramo bilo kakve projekte i zakonske inicijative, proračun ili bilo što s čim izlazi hrvatska Vlada, uvjet bez kojeg se ne može i prva pretpostavka, da Vlada ispuni obveze prema Varaždinskoj županiji. O tome je postignut jasan sporazum između Plenkovića, Jandrokovića i mene', kazao je.

 Istaknuo je da je ministar financija Zdravko Marić predloženim proračunom za 2018. osigurao po 22,8 milijuna kuna za preuzete obveze za projekte javno-privatnog partnerstva u Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno 15 milijuna kuna za Varaždinsku županiju, ali da je ta isplata upitna zbog opstrukcija Štromara i Divjak.

Jedini slučaj u RH da se dvoje ministara trude napraviti štetu svojoj sredini

'Bilo je mnogo slučajeva u hrvatskoj politici, a često je to u mnogim zemljama, da se pojedini ministri iz pojedinih gradova, županija, regija trude da, iznad i izvan kriterija koji su uobičajeni i vrijede za sve, doprinesu svom gradu i svojoj županiji. Ali, ovo je jedini slučaj u političkoj povijesti Hrvatske da se dva ministra iz jednog grada i županije rukama i nogama trude da naprave suštinsku štetu građanima iz sredina iz kojih su došli', kazao je Čačić.

Od tih dvoje članova Vlade, dodao je, u županiji očekuju 'da nam prestanu podmetati nogu' i omoguće finaliziranje njihova proračuna za iduću godinu te osiguraju novac za desetine pokrenutih projekata.

'Nažalost, u rebalansu ne možemo pročitati povrat 30 milijuna duga Varaždinskoj županiji jer budžetsku točku za povrat Ministarstvo obrazovanja još uvijek nije definiralo. Može nam se desiti, i tu je ozbiljna opasnost tih opstrukcija i tu se vidi taj strašan napor da se ide na štetu građana ove županije, da se ne osigura stavka ni za sljedeću godinu. Gospođo Divjak, gospodine Štromar, prestanite uništavati projekte koji su pred nama i tako aktivno i do sada uspješno raditi protiv interesa građana ove županije', poručio je Čačić.

  • +5
  • +2

Radimir Čačić u formi

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec

Poruka Štromaru: Ne kradi tuđe glasove i ne laži 

Nastavio je s optužbama na račun svoje bivše stranke HNS-a i njihove suradnje s HDZ-om u Vladi. 'Nemoj ići na izbore u koaliciji sa SDP-om i partnerima i potpisivati sporazum u kojem se kuneš da nikad s HDZ-om nećeš u koaliciju, pa kad dobiješ mandate kroz SDP-ove glasove onda uđeš u koaliciju s HDZ-om. Ne kradi tuđe glasove, ne laži do dana kad ideš u koaliciju da o tome ni ne razmišljaš', poručio je Čačić HNS-ovcu Predragu Štromaru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!