IZVIDI KOD ŠTROMARA

Glavna tajnica Ministarstva graditeljstva bespravno srušila zid starici

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 20.10.2017 19:03
  • Objavljeno 20.10.2017 u 18:18
Nikolina Nežić

Nikolina Nežić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja priopćilo je u petak da su u obavljenom inspekcijskom nadzoru u Staroj Novalji utvrdili da se na zemljištu čija je suvlasnica njihova glavna tajnica Nikolina Nežić izvode radovi uklanjanja postojeće građevine protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje i gradilište zatvoreno

Sa slučajem je upoznat i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je poručio da ukoliko se utvrdi povreda zakona prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga i zakon se mora poštovati jednako za sve. 

Štromar je izjavio kako će građevinska inspekcija odraditi postupak u okviru zakonskih ovlasti, navodi u priopćenju Ministarstvo. 'S ovom prijavom postupa se kao i u svim ostalim slučajevima do sada, neovisno o tome je li riječ o djelatnici Ministarstva ili bilo kojem drugom građaninu. Ukoliko se utvrdi povreda zakona prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga i zakon se mora poštovati jednako za sve', naglasio je ministar Štromar.

Ministarstvo u priopćenju kaže kako je inspekcijski nadzor izvođenja građevinskih radova obavljen danas povodom predstavke Krešimira Peranića iz Rijeke upućenoj građevinskoj inspekciji Ministarstva. Inspekcijski nadzor je obavljen na lokaciji u ulici Brajda u Staroj Novalji, koja je susjedna čestica zgrade na  k.č. 158/4. k.o. Novalja, u vlasništvu Šimice Peranić iz Stare Novalje.

'U nadzoru je utvrđeno da se radovi uklanjanja postojeće građevine izvode protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje, a gradilište zatvoreno službenim znakom i ograđeno trakom građevinske inspekcije. Vezano za navode iz predstavke da je investitor građevinskih radova Nikolina Nežić, glavna tajnica ovoga Ministarstva, napominje se da je za sada utvrđeno da su Nikolina Nežić i njena sestra Iva Nežić Schwob iz Njemačke suvlasnice katastarske čestice na kojoj se izvode radovi. Inspekcijski postupak je u tijeku, te će se u daljnjem postupanju utvrditi sve točne činjenice koje su bitne za postupanje i odluke građevinske inspekcije', istaknulo je u priopćenju Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

  • +10
  • +7

Predrag Štromar

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U Ministarstvu su naglasili kako su jučer, odmah po saznanju za navedeni događaj i s obzirom na osobnu uključenost njihove glavne tajnice Nikoline Nežić nadležni u Ministarstvu od nje zatražili pisano očitovanje o njezinoj ulozi i saznanjima o cijelom slučaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!