VERBALNO NAPAO BIVŠU KOLEGICU

Čačić optužuje 'nervoznog' Štromara za podmetanje

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 27.04.2016 21:55
  • Objavljeno 27.04.2016 u 21:55
Radimir Čačić

Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Nakon što je Klub zastupnika HNS-a u srijedu prozvao saborskog zastupnika reformista Radimira Čačića za verbalni napad i uvrede HNS-ove saborske zastupnice iz Ludbrega Božice Makar, Čačić je optužio varaždinskog župana Predraga Štromara za podmetanje te je poručio da, kao i dosad, 'govori o stručnosti i argumentima izjava pojedinaca koji nikada nemaju veze sa spolom, dobi ili nacionalnosti'

Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) osudio je u srijedu istup saborskog zastupnika Narodne stranke - reformista Radimira Čačića i njegov verbalni napad i uvrede HNS-ove saborske zastupnice iz Ludbrega Božice Makar

Izgred se dogodio u utorak u Martijancu u blizini Ludbrega na sastanku općinskog načelnika Marijana Horvata sa saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije, na kojem je načelnik predstavio programe i projekte općine.

HNS je priopćio kako je nakon predstavljanja projekata Čačić napao člana te stranke Marijana Horvata i župana Predraga Štromara da se u općini ništa nije napravilo u proteklih sedam godina koristeći se pritom 'svojim poznatim načinom komunikacije i povišenim tonom'. Zastupnica Makar mu je odgovorila da takav način komuniciranja nije prihvatljiv te da bi, umjesto svađe i prepucavanja, svi zajedno trebali vidjeti što mogu učiniti za općinu.

Na to joj je, ističe HNS, Čačić uzvratio da 'nema pojma' i 'neka ne lupeta gluposti' te ju je upitao što ona uopće tu radi tvrdeći da nije saborska zastupnica iako je na tome mjestu zamijenila župana Štromara.

'Nadamo se i želimo vjerovati da zastupnik Čačić nije imao namjeru marginalizirati ulogu žena u politici i u društvu općenito, a u ovom slučaju Božice Makar kao saborske zastupnice', navodi u priopćenju Klub zastupnika HNS-a.

Čačić: Ovakvo podmetanje je ispod časti i Štromarove razine

Narodna stranka - reformisti odgovorila je na prozivke Kluba zastupnika HNS-a pozivajući pritom varaždinskog župana Predraga Štromara da 'u ovih godinu dana dok je još na poziciji župana ne stavlja svoje osobne frustracije zbog nesposobnosti i nedostatka rezultata ispred interesa građana, te da surađuje umjesto da opstruira inicijative važne za razvoj te županije'.

'Kao i uvijek do sada, govorim o stručnosti i argumentima izjava pojedinaca koji nikada nemaju veze sa spolom, dobi ili nacionalnosti te je ovakvo podmetanje ispod časti i Štromarove razine', ističe Čačić u priopćenju.

Reformisti navode da je Čačić - nakon izlaganja i prezentacije prioritetnih projekata Općine Martijanca - načelniku te općine Marijanu Horvatu postavio pitanje je li se u odnosu na listu prioriteta projekata otprije sedam godina bilo što promijenilo ili napravilo, na što je, ističu, načelnik Horvat odgovorio kratko i jasno: 'Ne.'

Župan Štromar, ističu, iznio je podatak o izgradnji prometnica i nekih manjih projekata u vrijednosti oko 12 milijuna kuna tijekom sedam godina. Čačić je odgovorio da su projekti o kojima župan govori 'projekti tekućeg poslovanja Županijske uprave za ceste i Varkoma', što je s obzirom na potrebe općine apsolutno nedostatno, te da je Štromar time jasno potvrdio da se nije realizirao nijedan strateški projekt od interesa za Martijanec.

HNS-ova saborska zastupnica iz Ludbrega Božica Makar ustvrdila je kako je Čačić kao prvi potpredsjednik Vlade u deset mjeseci, koliko je u njoj bio, postavio sve zakonske okvire za javno-privatno partnerstvo, ali se projekt škole ipak nije realizirao. 'Čačić se složio s izjavom gđe Makar te istaknuo da je potpuno jasno da sjever Hrvatske nakon njegova odlaska više nije imao nikakav utjecaj na Vladu. Očito je i sama svjesna da su samo uz podršku Čačića mogli realizirati ozbiljne projekte što rezultati nakon tri godine mandata i potvrđuju', navode reformisti.

'Reformisti razumiju nervozu župana Štromara činjenicom da nije realizirao niti jedan važniji projekt, niti u četiri godine mandata isporučio značajnije rezultate te da je u okvirima Hrvatske daleko ispodprosječan realizacijom projekata iz Europskih fondova, ali upravo ovi sastanci saborskog zastupnika Čačića s načelnicima i gradonačelnicima imaju za cilj promijeniti takvo stanje', zaključuju reformisti u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!