čelnik reformista

Čačić: Ako Škoro vodi Domovinski pokret, onda ja valjda vodim Kanadski pokret

  • V. Mo.
  • Zadnja izmjena 03.07.2020 11:52
  • Objavljeno 03.07.2020 u 11:37
Bionic
Reading

Čelnik Reformista Radimir Čačić na N1 televiziji komentirao je nadolazeće izbore na kojima je kandidat u 3. izbornoj jedinici

Čačić smatra da je sigurno da Reformisti ulaze u Sabor u 3. jedinici i da će se tamo boriti za drugi mandat, a nada se i mandatu u 6. izbornoj jedinici. Za N1 televiziju rekao je i kako smatra da njihov nezavisni kandidat u 2. izbornoj jedinici ima ozbiljne šanse.

'U Varaždinskoj županiji i u 3. izbornoj jedinici uvijek smo bili jači i od HDZ-a i SDP-a. Kada sam bio nositelj liste, imao sam isti rezultat samostalno protiv Milanovića. 3. jedinica je poruka, nema tu ništa zbunjujuće. Što se tiče 6. izborne jedinice, Restart je smatrao, a mi smo se tu složili, da cijeli mandat donosimo i njima pomognemo', rekao je Čačić.

Dodao je kako će Reformisti dati čvrstu podršku Restart koaliciji, bez ikakvih figa, ako budu imali snage formirati Vladu.

'Ako ne, tada ćemo razmotriti u kojoj formi, u interesu naših građana formirat ćemo projektnu suradnju ako to bude desna vlada, do granice filoustaštva i ovih radikalnih desnih opcija. Vidjet ćemo pod kakvim uvjetima ćemo razgovarati s desnom vladom, ali ne s desnom vladom koja će imati radikalne, filofašističke opcije', rekao je, a na pitanje voditelja Igora Bobića koji su to ljudi rekao je 'Zekanović, Hasanbegović, Glasnović' te je još jednom ponovio da s njima ne bi surađivao.

Osvrnuo se i na čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru, rekavši kako Škoro vodi Domovinski pokret, a u jednom trenutku je otišao iz Hrvatske.

'U tom trenutku vratio sam se u Hrvatsku, osnovao dragovoljačku postrojbu, brigadir sam Hrvatske vojske, imam najviše hrvatsko odlikovanje za hrabrost... pa ako on vodi Domovinski pokret, onda ja valjda vodim Kanadski pokret', ironično je rekao Čačić.