izborne križaljke

Prebjegli iz HNS-a Bandiću, a sada se skrasili na listi Reformista: Marija Puh i Anđelko Topolovec na izbore izlaze s Čačićem?

17.06.2020 u 10:12

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, predao je jučer svoje izborne liste ne rekavši ništa o njima, osim toga da će ih predstaviti sutra poslijepodne. No, kako doznaje Večernji list, na njima ima i nekih iznenađenja

Sam Bandić bit će prvi na listi u 2. izbornoj jedinici, dok će prvo ime na listi u 1. izbornoj jedinici biti ono Ljube Jurčića. Bandić će, kao što je najavio jučer, na izbore izaći u četiri zagrebačke jedinice (1., 2., 6., 7.) te u 3. i 9 izbornoj jedinici. Pojavit će se, doznaje Večernji list, na popisima i jedan od Bandićevih 'žetončića', Milanka Opačić, ali ne i Siniša Varga, a koji je kazao da će se u godinama koje slijede posvetiti isključivo radu u zdravstvu.

Nema na listama ni nekadašnje HNS-ovke Marije Puh, ali ni potpredsjednika Stranke rada i solidarnosti Anđelka Topolovca, još jednog Zagorca koji je svojedobno odlučio napustiti HNS i utaboriti se kod Bandića. Nema međutim brige za 3. izbornu jedinicu jer će Zagorci, Varaždinci i Međimurci i dalje moći dati svoj glas njima, ali na popisu – Radimira Čačića! Jest, Reformisti su u 3. jedinici odlučili ići upravo s ovim ljudima, i to u sklopu svojevrsne platforme nazvane 'Srcem za Zagorje'.

Reformisti kažu kako su bandićevci u 3. jedinici procijenili da sami ne mogu jer mogu skupiti određeni broj glasova oko Krapine, ali Milan Bandić jednostavno nema bazu u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Reformisti također ističu da ova mala koalicija nipošto nije koalicija s Bandićem, već s pojedincima. Jesu li onda ti pojedinci izišli iz Bandićeve stranke?

'Znamo da je bilo nezadovoljstva, ali ne znamo što su odlučili na kraju', govore nam iz Reformista.

  • +6
Milan Bandić predao liste za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Koliko je nama poznato, i Marija Puh i Anđelko Topolovec još su uvijek članovi naše stranke', kažu pak u Bandićevoj stranci pa dodaju da navedeni dvojac nije među njihovim kandidatima u 3. izbornoj jedinici. A kakva je to suradnja s ljudima koji su u Bandićevoj stranci, a ujedno suradnja s Bandićevom strankom koja to zapravo nije, Večernji list pokušao je provjeriti i kod Marije Puh i šefa Reformista Radimira Čačića, no dvojac se nije javljao na telefon.