reorganizacija, korona, digitalizacija...

HGK otpušta 30 posto zaposlenih, a Burilović poručuje: To nije lak posao, nije lako nikome dati otkaz, ali situacija je takva

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 17.07.2020 19:14
  • Objavljeno 17.07.2020 u 19:09
Luka Burilović, predsjednik HGK

Luka Burilović, predsjednik HGK

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska gospodarska komora (HGK) koja zapošljava 527 djelatnika broj zaposlenih smanjuje za trećinu, otkaz će dobiti gotovo 200 ljudi. ''To nije lagan posao, nije ni lako nikome dati otkaz, ali nažalost situacija je takva da je to neminovno', kaže predsjednik Luka Burilović

'Od samog mog dolaska na čelo HGK smo krenuli u racionalizaciju poslovanja i reorganizaciju te povećanje usluga prema našim članicama, dakle, onima zbog kojih i postojimo i koji nas i plaćaju.', rekao je Luka Burilović, predsjednik HGK gostujući u RTL Danas.

Burilović kaže kako su završili proces digitalizacije koji 'sam po sebi podrazumijeva i manji broj radnika'.

'To je proces koji podrazumijeva digitalne usluge prema članicama, ali i digitalizaciju samih poslovnih procesa', dodao je te nastavio kako je 'onda došla i kriza uvjetovana koronom'.

'Jednostavno nitko nije imun na takve stvari pa tako ni HGK', i pali su i određeni prihodi te uz ovo restrukturiranje koje radimo, na žalost smo prisiljeni otpustiti oko 30 posto naših djelatnika', rekao je Burilović.

HGK zapošljava 527 djelatnika, a Burilović je opetovao da će oko 30 posto njih morati biti otpušteno: ''To nije lagan posao, nije ni lako nikome dati otkaz, ali nažalost situacija je takva da je to neminovno''.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!