TREĆA SREĆA

Burić ipak osvojio Belišće, pobijedio sa 40 glasova više!

16.06.2013 u 22:27

Bionic
Reading

Dinko Burić (HDSSB) dobio je u ponovljenim izborima za gradonačelnika Belišća, prema prvim neslužbenim rezultatima, 40 glasova više od Dinka Huisa (HDZ), koji je nakon drugog izbornoga kruga imao jedan glas više.

Po riječima predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva Grada Belišća Slavka Milekića, izbori su nakon žalbe HDSSB-a Ustavnom sudu Republike Hrvatske djelomično ponovljeni na dva biračka mjesta gdje je pravo glasa imalo 1800 birača.

Nakon prebrojanih glasova Burić je osvojio 40 glasova više, odnosno kada se dodaju rezultati u drugom izbornom krugu Burić je osvojio ukupno 2550 glasova, a Huis 2510. Danas je na ponovljene izbore izišlo 69 posto birača, rekao je Milekić.

U prvom izbornom krugu za gradonačelnika Belišća Dinko Burić je osvojio 42,59 posto glasova, a Dinko Huis 31,71 posto. U drugom izbornom krugu Burić je vodio sa 67 glasova do zadnjeg biračkog mjesta, nakon čega je izgubio s četiri glasa.

Nakon uložene žalbe Županijskom izbornom povjerenstvu i prebrojavanja glasova, Povjerenstvo je utvrdilo da je Burić izgubio mjesto gradonačelnika sa samo jednim glasom manje od protukandidata Huisa.

Županijsko izborno povjerenstvo tada je Burićevu žalbu odbacilo kao neosnovanu, nakon čega je HDSSB uložio žalbu Ustavnom sudu koji je donio odluku o djelomičnom poništavanju izbora i ponavljanju na dva izborna mjesta.

Burić je večeras za Hinu rekao da je bio siguran u pobjedu te je zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su njemu dali glas. Naglasio je da u Belišću ima mnogo posla kako bi se olakšao život građana koji teško žive.