VOZAČI, OPREZ!

Bura i poledica otežavaju promet

31.01.2012 u 09:25

Bionic
Reading

Zbog olujne bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, te Jadranska magistrala D8 od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Stara cesta kroz Gorski kotar D3 otvorena je za sve skupine vozila. Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga D8 zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila, ali se vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h na dionici od vijadukta Božići do tunela Sv.Rok, zbog jakog vjetra. Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru kao i na autocesti A6 između Oštrovice i Ravne Gore).

Na većini cesta zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. HAK vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica. Zimski su uvjeti i na Samoborskom i Žumberačkom gorju.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su katamaranske linije iz Rijeke prema Lošinju i Novalji. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila, a Brestova-Porozina vozila do pet tona.