GOTOVO JE

Bunjac objavio da izlazi iz Živog zida, opet prozvao Vladimiru Palfi, a na facebooku objavio prerezanu člansku iskaznicu

07.06.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Nakon višednevnog javnog prepucavanja između članova vodstva Živog zida, i nakon što je u četvrtak iz Živog zida istupio Ivan Pernar, u petak je stranku napustio i njen aktualni saborski zastupnik Branimir Bunjac

'Zasad postajem neovisni zastupnik. Na potezu je Vladimira Palfi, koja je već prije deset dana zatražila aktivaciju mandata. Ako ona ne aktivira mandat, ja ću napisati svoju ostavku. Potom se vraćam na svoje staro radno mjesto, u školu', rekao je Branimir Bunjac obraćajući se medijima u Saboru, nakon što je obznanio svoju odluku o izlasku iz stranke.

'Mi smo živjeli za Živi zid. No kad smo vidjeli da jedna osoba, hrvatska verzija Elene Čaušesku, uvodi diktaturu i radi protiv stranke, tome smo morali prestati davati podršku. Živi zid su napustili najodaniji ljudi koji nisu jeli, nisu spavali da bi volontirali', ponovio je Bunjac optužbe na račun Vladimire Palfi, supruge predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića.

Branimir Bunjac izlazi iz Živog zida Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Upitan znači li njegov odlazak iz Živog zida prelazak u novu stranku koju osniva Ivan Pernar, Bunjac je rekao: Da, postoji mogućnost da djelujem zajedno s Pernarom i još nekim članovima Živog zida.

Potvrdio je da će se nakon osam dana, koliko je potrebno da Vladimira Palfi aktivira svoj mandat, vratiti na svoje staro radno mjesto, u osnovnu školu.

Nedugo nakon obraćanja medijima, Bunjac je na svom službenom facebook profilu objavio svoju prerezanu člansku iskaznicu na kojoj se vidi da je član od 2015. te da mu iskaznica nosi broj šest.