ILEGALNI MIGRANTI

Bulj najavio organiziranje građanskih straža duž granice s BiH

24.10.2023 u 19:59

Bionic
Reading

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć - kako tvrdi, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prijelazima

Miro Bulj tvrdi - na sinjskom području organizirat će građanske straže duž granice s BiH.

- To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit istom mjerom, rekao je Miro Bulj, radonačelnik Sinja.

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

- Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno migrantima je dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista, naglasio je Bulj za Dnevnik HRT-a.

Traži da se policiji na granici pridruži vojska. Iz MUP-a poručuju da za tim nema potrebe jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti.

- Od početka godine na području cijele Hrvatske zabilježena je 61 tisuća nezakonitih migracija, od toga samo dva posto na području PU SDŽ-a. Najveći broj migranata dolazi iz Turske. Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje, izvijestili su iz MUP-a RH.

Za sad se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i tko će sve u njoj sudjelovati.