velika racija

Policija u okolici Sarajeva upala u centar za smještaj ilegalnih migranata

23.10.2023 u 10:13

Bionic
Reading

Policija te pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) u ponedjeljak su proveli veliku raciju u centru za smještaj ilegalnih migranata u okolici Sarajeva, u operaciji usmjerenoj protiv mreže krijumčara ljudima, potvrdili su iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)

Uz pripadnike SIPA-e te OSA-e u operaciju su uključeni i granični policajci te Služba za strane pri Ministarstvu sigurnosti BiH. Akciju oko 300 policajaca koordiniralo je Tužiteljstvo BiH.

U policijskom priopćenju stoji kako je migrantski centar u mjestu Blažuj bio blokiran, a provedene su pretrage objekata te pretražene sve osobe koje se tamo nalaze.

Cilj je bio pronaći osobe koje nezakonito borave u centru te pronaći nelegalno oružje i drogu te druge dokaze o počinjenim kaznenim djelima.

Kako se navodi, policijska je racija uz to usmjerena na organizatore skupine čiji su pripadnici počinili kazneno djelo krijumčarenja migranata.

U okolici Sarajeva dva su manja centra za privremeni smještaj migranata koji stižu u tu zemlju iz Srbije i Crne Gore dok su ostali na širem području Bihaća gdje je po pravilu najveća koncentracija onih koji pokušavaju ilegalno nastaviti put ka Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.