urušio se dio krova

Buknuo veliki požar u čuvenoj gimnaziji u Širokom Brijegu

22.01.2024 u 21:43

Bionic
Reading

Učenici glasovite Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu evakuirani su oko 19 sati nakon što je izbio veliki požar zbog kojega se urušio dio krova i stropa na posljednjem katu zgrade

Požar je prema prvim izvješćima izbio u potkrovlju, najvjerojatnije zbog neispravnih električnih instalacija, te se brzo proširio prema krovištu.

Zbog vatre se urušio dio krova, a zatim i stropa koji je pao u hodnik na posljednjem katu zgrade gimnazije. Nakon što je izbio požar oglasilo se školsko zvono te su učenici koji su bili na nastavi evakuirani na sigurno. Nitko nije stradao.

Gasitelji su ubrzo sa šest vozila nakon izbijanja požara stigli na mjesto nesreće. U pomoć gasiteljima iz Širokoga Brijega stigle su kolege iz Gruda te mjesta Kočerina.

Gasitelji se teško probijaju do mjesta požara zbog dima i vatrene buktinje, a pomažu im i pripadnici policije u Širokom Brijegu.

Djelatnici Elektroprivrede Hrvatske zajednice HercegBosne isključili su električnu energiju, zbog čega je bez napajanja ostao veći dio središta Širokog Brijega.

Glasovitu širokobriješku Gimnaziju utemeljio je hercegovački franjevac i prosvjetitelj fra Didak Buntić 1917. godine.