POSTUPAK ZBOG MITA

Burno na suđenju Sanaderu: Traži se izuzeće sudskog vijeća, Sanader odbija odvjetnika po službenoj dužnosti

18.02.2019 u 10:18

Bionic
Reading

Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i, u odsutnosti, predsjedniku uprave mađarskog Mola Zsoltu Hernadiju.

Odvjetnica Ive Sanadera, Jadranka Sloković zatražila je izuzeće Sudskog vijeća zbog sumnje u nepristranost, javlja novinarka Nove TV Josipa Krajinović.

Podnesak je podnio i Ivo Sanader. Tvrdi kako se krše njegova prava i ne želi odvjetnika po službenoj dužnosti.

Sutkinja je poručila kako odgađanje ročišta neće dopustiti, piše dnevnik.hr.

Podsjetimo, zbog nedolaska branitelja Ive Sanadera u suđenju za aferu INA-MOL sutkinja Županijskog suda Maja Stipić Štampar u petak, 8. veljače je odgodila raspravu na kojoj su trebali svjedočiti bivši čelnici INA-e Davor Štern i Damir Vanđelić, a bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je optuženi ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

  • +4
Suđenje Ivi Sanaderu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Sanaderovi branitelji Čedo Prodanović i Jadranka Sloković ispričali su svoj nedolazak na sud bolešću. Prodanović je kao razlog nedolaska naveo operaciju, dok je Sloković prije rasprave obavijestila sutkinju kako ima virozu.

Sanader je ustvrdio kako smatra da ne postoje razlozi za postavljanje branitelja po službenoj dužnosti jer njegovi odvjetnici "redovito dolazi na rasprave" te kako im je ovo "prvi nedolazak na sud".