po službenoj dužnosti

Nastavlja se suđenje Sanaderu, evo što kaže novi odvjetnik

18.02.2019 u 07:26

Bionic
Reading

Sanaderovom odvjetničkom timu u slučaju INA-MOL pridružen je i treći odvjetnik. Tako je odlučila sutkinja, pa će po službenoj dužnosti u ponedjeljak na ročište doći i Nikola Drobec. No vrijeme koje je dobio za pripremu nije mu dovoljno, kaže. Zato će tražiti dodatno

Uvid u spis kojim se Ivu Sanadera i Zolta Hernadija tereti za primanje i davanje mita za upravljačka prava u Ini, kaže, još nije ni izvršio, prenosi N1.

To što je izabran odvjetnik po službenoj dužnosti, objasnila je i sutkinja kada je povukla ovaj neuobičajen potez, ne znači da njegov izabrani odvjetnički tim više ne radi.

Sanader je dodjeljivanje branitelja po službenoj dužnosti ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

Jadranka Sloković i Čedo Prodanović brane Sanadera godinama, otkada su počeli njegovi pravni problemi. Na posljednjem ročištu nisu se pojavili zbog bolesti i odluku sutkinje nazvali su pravnim nasiljem. Ipak, Jadranka Sloković vrlo vjerojatno će, kaže Drobec, doći na ročište na kojem se trebaju ispitati dva svjedoka.

'Odvjetnik sam po službenoj dužnosti, ja bih trebao sjediti na svim raspravama i moje je da se uklopim u dosadašnju obranu', kaže Dobrec.

  • +5
Ivo Sanader u Moskvi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Sudska priča u slučaju INA-MOL traje od 2011. godine - od tada je predmet postao i pravomoćan, pa ga je srušio Ustavni sud. Ovo ponovljeno suđenje traje od listopada lani i sutkinja je - nakon nekoliko odgoda zbog bolesti - sve odlučila ubrzati.

Zastara za Sanadera, prema tumačenju sudskog vijeća, nastupa 2029., a za Hernadija 2021.