zamjenik predsjednika HDZ-A O AKTUALNOJ SITUACIJI

Brkić: Nitko se ne treba bojati Milijana Brkića

21.05.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je odbacio tvrdnje da je vođa desne struje HDZ-a i poručio da ga se nitko ne treba bojati. 'Nitko se ne treba bojati Milijana Brkića', poručio je.

Brkića se percipira kao najjaču oporbu unutar stranke oslabljenom premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću te se smatra da ima snagu odrediti njegovu sudbinu ako ga poželi rušiti. Brkić je razgovoru za Novu TV kazao da je afera Hotmail izdvojen slučaj te da je bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Marina Dalić oko Agrokora napravila određene greške u koracima i da je njemu osobno oblik komunikacije koji je izašlo na vidjelo tijekom afere Hotmail neprihvatljiv, ali smatra da treba ostaviti institucijama da odrade svoj posao pa će se vidjeti tko je odgovoran.

'Premijer je odgovoran tako da je odgovoran za sve procese kojima rukovodi, ali da li je znao ili nije znao tko morate pitati njega', rekao je Brkić dodavši da premijer ne može znati sve što se događa i duboko je uvjeren da je radio u najboljoj vjeri za opće dobro i dobro hrvatskog gospodarstva.

Istaknuo je da će nadležna državna tijela odrediti odgovornost svih u om procesu. 'Nemojmo kao u bivšoj državi, tamnici hrvatskog naroda, osuđivati ljude bez suda', poručio je Brkić. Što se tiče kandidata da popune upražnjena mjesta u vladi kazao je da u ovom trenutku ta dva čovjeka mogu odgovoriti na izazove koji su pred njima. Plenković je predložio da čelništvo HDZ-a jednoglasno podržalo da kandidati te stranke za potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva budu, Tomislav Tolušić i Darko Horvat.

>>> Plenković potvrdio: Potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Darko Horvat

Brkić je kazao da je predsjednik vlade i HDZ-a, Plenković, procijenio da su oni najbolji kandidati potpuno izignoriravši sugestije novinarke Nove TV da se radi o pripadnicima desne struje HDZ-a koju navodno vodi Brkić, a nesklona je Plenkoviću. Brkić je siguran da će kandidate podržati saborska većina. A toj saborskoj većini pripada i Milorad Pupovac, zastupnik srpske nacionalne manjine koji je u ponedjeljak kazao kako podržava ovu Vladu "kako ne bi na vlast došlo veće zlo".

  • +13
Sjednica Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

'Ako gospodin Pupovac misli da je HDZ zlo onda ne znam što on radi s tim zlom zajedno u koaliciji', poručio mu je Brkić Na upit da je Pupovac govorio o povratku zla Brkić kaže da je Pupovac insinuirao na Vladu Tomislava Karamarka iz 2015. godine koju je i on podržavao i dao je svoj obol toj Vladi.

>>> HDZ-ov predizborni spot snimao se u uredu odvjetnika Šavorića; Plenković: To je točno

'A s druge strane ako mu to zlo ne paše onda to treba jasno i glasno reći', poručio je priznao da Vlada ovisi o Pupovčevim rukama i da je to ništa u kojoj se Pupovac nalazi kako predstavnik kluba zastupnika nacionalnih manjina. Za Sabor HDZ koji će se održati u subotu, a na kojem se očekuju mogući unutarstranački udar na Plenkovića kazao je HDZ demokratska stranka i da će stranački sabor biti dinamičan. Brkić je smatra da je bolje probleme rješavati unutar obitelji i u četiri oko, nego ih iznositi javno jer smatra da svi trebaju biti odgovorni i brinuti se o stabilnosti zemlje i stranke.