ako pobijede na izborima

Britanska Laburistička stranka obećava zabraniti pušenje mlađim generacijama

13.06.2024 u 17:37

Bionic
Reading

Britanska oporbena Laburistička stranka rekla je da će spriječiti sljedeću generaciju da legalno kupuje cigarete, ako pobijede na nacionalnim izborima 4. srpnja

Konzervativni premijer Rishi Sunak želio je uvesti jedna od najstrožih pravila na svijetu protiv pušenja zabranjujući kupnju cigareta osobama mlađim od 15 godina, ali njegov plan nije postao zakon prije nego što je raspisao izbore, dovodeći tu politiku u pitanje.

Vođa laburista Keir Starmer, čija stranka vodi u anketama uoči izbora, objavio je u četvrtak planiranu politiku stranke, obećavajući političku i gospodarsku stabilnost te poboljšanje rezultata u zdravstvu.

„Moramo poduzeti preventivne javnozdravstvene mjere kako bismo se riješili najvećih ubojica i podržali ljude da žive dulje, zdravije. To počinje s pušenjem“, navodi se u manifestu.

Laburisti će se pobrinuti da sljedeća generacija nikada ne može legalno kupovati cigarete... Laburisti će zabraniti brendiranje i reklamiranje e-cigareta kako bi spriječili mlađu generaciju da se navuče na nikotin“, najavio je Starmer.