'TATA NIJE TERORIST'

Britanija odbila boravak bin Ladenovom sinu

04.12.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Britanski sud je u četvrtak odbio žalbu jednog od sinova Osame bin Ladena na odluku prvostupanjskog suda da mu ne izda dozvolu za boravak u Velikoj Britaniji gdje se htio vjenčati, budući da je sudac izrazio 'zabrinutost' zbog njegovih izjava da mu otac nije terorist

LONDON - Omar bin Laden (28) žalio se na odluku britanskih vlasti iz 2008. u kojoj su ga ocijenile nepoželjnim. Omar se 2007. u Saudijskoj Arabiji oženio za Zainu Alsabah, Britanku čije je djevojačko ime Jane Felix-Browne.

Potonja je lani izjavila da žele živjeti u Velikoj Britaniji kako bi bili blizu njezinoj obitelji.

Potpredsjednik britanskog suda za useljenike i azil Mark Ockelton rekao je u obrazloženju odluke kako sumnja u spremnost Omara bin Ladena da se sa "zaručnicom" vjenča u Velikoj Britaniji. Britansko pravosuđe nije priznalo valjanost njegova braka sklopljenog u Saudijskoj Arabiji.

Omar, koji posjeduje saudijsku putovnicu, četvrto je dijete iz prvog braka Osame bin Ladena, najtraženijeg čovjeka na svijetu.

Osama bin Laden je preuzeo odgovornost za napade 11. rujna na Sjedinjene Države u kojima je poginulo gotovo 3.000 ljudi i koji su bili povod za napad na Afganistan.

Omar bin Laden se koncem 2008. sa ženom doselio u Katar, pošto je protjeran iz Egipta. Španjolska je odbila njegov zahtjev za azil.