ŠVERC KOKAINA

[FOTO] Brazilka Felix otvorila dušu, otkrila zašto je švercala kokain; ide na ženski odjel u Remetincu

02.11.2022 u 12:50

Bionic
Reading

Zbog krijumčarenja kokaina u vlastitom tijelu, Brazilka imena Felix Borges da C. idućih mjesec dana provest će u istražnom zatvoru. Odlučio je da to Županijski sud u Velikoj Gorici na današnjem ročištu. Pred tijelima progona branila se šutnjom, a kako doznaje Jutarnji list otvorila je i dušu rekavši tek da se odlučila na taj potez jer je siromašna

Krojačica je po zanimanju, na sudu nije, inače, djelovala uznemirena iako svjesna što ju čeka. Čak ni na potres tijekom ročišta nije reagirala. A iako nije promijenila još spol, deklarirala se kao žena te će u skladu s time biti smještena na ženskom odjelu u Remetincu, piše Jutarnji list.

  • +3
Privođenje Brazilke osumnjičene za švercanje kokaina Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Podsjetimo, Policijska uprava zagrebačka jučer je izvijestila da je 45-godišnji Brazilac predan pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama odnosno da je u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1.170 grama kokaina.

Avionskim letom iz Sao Paula stigao je preko Lisabona u zagrebačku zračnu luku, a prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom, težine 310 grama.

Prebačen je u KBC Zagreb, gdje mu se na rendgenu vidio veći broj stranih tijela u probavnom traktu. U tijelu je prenosio još 62 kapsule kokaina.