KRENULI NA LJETOVANJE

Bračni par Slovenaca 'pao' na granici s ukupno osam kila droge

30.07.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Iako su Slovenci pri ulasku u hrvatsku odavali dojam da idu na ljetovanje ispostavilo se da se radi o klasičnom krijumčarenju droge

Kako javlja Novi List na graničnom prijelazu Rupa kod dvoje slovenskih državljana koji su bili na ulasku u Hrvatsku granična policija zaplijenila je više od osam kilograma droge (uglavnom sintetičke), od čega se više od polovice odnosi na amfetamin. Osim te droge, zaplijenjen je kokain, heroin, ecstasy, marihuana i hašiš. Procjenjuje se da se u tzv. uličnoj, sitnoj, ali masovnoj prodaji na drogi što je završila u rukama policije mogao zaraditi barem 1,1 milijun kuna.

Zapljena velike količine droge dogodila se protekle subote, nešto prije 5 sati ujutro, na graničnom prijelazu Jelšane-Rupa.

Droga je otkrivena u ruksaku, smještenom u prtljažniku automobila, vreći sakrivenoj u prostoru rezervnog kotača te u prednjim desnim vratima.

Narkotici su nađeni prekriveni odjećom i drugim rekvizitima za ljetovanje na moru.

Pod sumnjom da su upleteni u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici Nose, Simon (41) i Polonca (40), s adresom u Kamniku (Slovenija). Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.