idejni začetnik

Božo Zadro dao ostavku na dužnost koordinatora za Korešnicu: Prije Puljkova dolaska imali smo redovite sastanke

18.12.2021 u 13:17

Bionic
Reading

Koordinator projekta Korešnica, kojim se planira gradnja naselja za braniteljsku populaciju i mlade na padinama Mosora, sjeveroistočno od Splita, u subotu je predao neopozivu ostavku gradonačelniku Ivici Puljku zamjerivši gradskim vlastima da zanemaruju taj projekt

"Od dolaska Vaše vlasti nije održan nijedan sastanak vezano za ovu jako bitnu temu pa nemam nikakve službene informacije o tom projektu", istaknuo je Zadro u pisanoj ostavci koju je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pročitao gradonačelnik Puljak.

Zadro je u ostavci naveo kako su prije dolaska Puljka na dužnost splitskog gradonačelnika postojali redovni sastanci te da je imao informacije iz službi koje rade na projektu Korešnica.

Zadro je idejni začetnik projekta Korešnica, a idejno-urbanističko rješenje tog projekta predstavljeno je prošle godine u splitskoj Gradskoj upravi.

Tim rješenjem predviđeno je da se na području Korešnice, na padinama Mosora, na površini od 100.000 četvornih metara, izgradi 1.140 stanova za oko pet tisuća stanovnika.

Ti bi stanovi, kako je ranije govorio Zadro, bili namijenjeni zbrinjavanju pretežito braniteljske populacije, ali i za mlade bračne parove te za znanstvenike.