nema presedana

[VIDEO] Božinović: Policija se obratila DORH-u oko prodaje udjela Fortenove

10.11.2022 u 17:54

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović potvrdio je u četvrtak da se policija obradila Državnom odvjetništvu RH (DORH) oko prodaje udjela Fortenove, poručivši kako mogu pokrenuti aktivnosti i na temelju napisa u javnom prostoru.

"Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP RH) na temelju onog što je dostupno iz javnih i ne smo javnih izvora u koordinaciji s DORH-om će vidjeti jesu li i kada postojale okolnosti koje bi uključile aktivnost te dvije institucije", izjavio je ministar Davor Božinović nakon sjednice Vlade na upit novinara što se događa s Fortenovom, javio je Dnevnik.hr.

Potpredsjednik Vlade je kazao da tužiteljstvo na temelju svih indicija koje mogu biti i prijava i otvoreni izvori, može krenuti u određene aktivnosti i da to ne bi bilo prvi puta. 'Ne bi bio presedan da na temelju onoga što se može naći, pročitati i čuti u javnom prostoru se pokrenu određene radnje", dodao je potpredsjednik Vlade Božinović. Nije želio komentirati što bi trebao raditi DORH ili bilo koja druga institucija.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Istaknuo je i kako u fazi kada zasjeda Vijeće za provedbu sankcija i prikupljaju sve potrebne informacije, nitko ne može dati konkretne odgovore. Na upite je li arapski investitor (kojem je Sberbank prodao svoj udio u Fortenovi) dolazi u Hrvatsku, hoće li biti sastanaka u Vladi, je li riječ uopće o šeiku, Božinović je ponovio kako ne zna i da postoji puno stvari koje se trebaju istražiti i razjasniti.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Na upit je li Vlada dobila izvješće SOA-e o Fortenovi kazao je da SOA redovito izvještava vrh države i institucije o onome za što je nadležna, o svemu do čega su došli.

Na ponovljeni upit je li on dobio informaciju SOA-e odgovorio je potvrdno, ali i dodao da ne može ništa otkriti.