'javnost može biti mirna'

Božinović o sigurnosnom aspektu Vučićevog posjeta: Hrvatske institucije imaju veliko iskustvo

09.02.2018 u 12:53

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak vezano za sigurnosni aspekt posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Republici Hrvatskoj, kako hrvatske institucije imaju veliko iskustvo u organizaciji međunarodnih skupova i dočeka stranih državnika te javnost može biti mirna

Upitan o mogućim najavljenim prosvjedima glede posjeta srbijanskog predsjednika Vučića Hrvatskoj, ministar Božinović je rekao da, ako ih i ima, prosvjedi se najavljuju policijskim upravama. Dodao je kako sve nadležne hrvatske institucije, od trenutku kada je predsjednica Republike pozvala u posjet predsjednika Srbije, rade svoj posao.

Na upit jesu li usklađena stajališta Vlade RH i predsjednice Republike oko posjeta srbijanskog predsjednika Hrvatskoj, ministar Božinović je rekao da će se, koliko je njemu poznato, predsjednik Vučić sastati sa svojim domaćinom, hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a imati će sastanke i s predsjednicima Vlade RH i Hrvatskog sabora.

  • +5
Ministar Božinović na predstavljanju novosti oko registracije vozila Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Ministar unutarnjih poslova Božinović je to izjavio odgovarajući na novinarska pitanja nakon skupa o projektima razminiranja u Hrvatskoj uz potporu fondova Europske unije.