ministar unutarnjih poslova

Božinović brani Ćelića: On je moj izbor od prvog dana, ako nema krimena, vraća se na funkciju

08.02.2020 u 20:08

Bionic
Reading

Za nešto više od mjesec dana HDZ čekaju unutarstranački izbori. O izborima u stranci te drugim aktualnim temama u Dnevniku Nove TV govorio je gost potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Božinović je uvjeren kako će Andrej Plenković pobijediti na unutarstranačkim izborma te da će HDZ osvojiti opet vlast na parlamentarnim izborima najesen.

Na opasku voditeljice da su SDP-ovci stisnuli redove, a da su HDZ-ovci razjedinjeni, kaže: 'Ako kažete da smo razjedinjeni, onda za Vas demokracija i demokratski procesi nisu nešto dobro. Demokracija je uvijek dobro došla, pogotovo kad govorimo o jednoj političkoj stranci, pogotovo je dobrodošla na nacionalnoj razini i u politici uopće. Ja sam siguran da ćemo izaći iz ovoga jači. Ono što smo danas čuli, vidim da je akademik Reiner prolazio kroz ono što su govorili, vidim da su sve što su danas rekli, rekli i prije 5-6 godina kad su imali onaj program 21 za koji su kasnije sami rekli da nisu ništa ispunili'.

  • +10
Ministar Davor Božinović komentirao ubojstva u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Što se tiče afera, ono što je bitno kad je HDZ na vlasti nema nikakvog pritiska na institucije u smislu da se nešto zataškava, ako se nešto otkrije, onda se to procesuira', naglasio je Božinović.

Brani Josipa Ćelića. 'Što se tiče Ćelića on je od prvog dana bio moj izbor za jednu od najviših policijskih funkcija i on je cijelo vrijeme dok je bio zamjenik glavnog ravnatelja bio osoba kojoj si mogao povjeriti vrlo složene zadatke, pogotovo vezane za zaštitu granice. Mi smo praktički naslijedili granicu s BiH na kojoj nije bio jedan dvogled, a danas imamo vrlo dobro ustrojenu graničnu policiju na tom dijelu. Dogodilo se što se dogodilo. U ovom trenutku se vodi još jedan postupak vezan za okolnosti tog događaja s tom prebrzom vožnjom u Zadru i onda ćemo vidjeti.

Na pitanje planira li ga vratiti na funkciju, odgovara: Ako se to sve pokaže da nema nikakvog krimena na njemu, i ako on to bude htio, naravno da ću ga vratiti.