NA TAJNOM ZADATKU

Bivši zamjenik ravnatelja policije Ćelić oslobođen otpužbi za vožnju tri puta bržu od ograničenja

31.01.2020 u 19:02

Bionic
Reading

Prekršajni sud u Zadru pravomoćno je oslobodio bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića zbog vožnje trostruko većom brzinom od dopuštene u naseljenom mjestu. Razlog je potpuno nevjerojatan. Sud je dao za pravo Ćeliću da je tada bio na tajnom zadatku. Zanimljivo, to nitko do sad nije spominjao, već je policija od početka utvrdila da je riječ o propustu kojeg ne mogu tolerirati, a sam Ćelić zbog prebrze vožnje na kraju je smijenjen

Ćelić je zbog toga podnio i ostavku, no sada je oslobođen uz objašnjenje da je bio na službenom zadatku iako je vozio svoj privatni automobil, doznaje RTL.

Ćelić je ranije priznao da je vozio 166 kilometara na sat na cesti gdje je dopuštena brzina bila 50 kilometara na sat. Snimljen je 12. ožujka prošle godine u Briševu kod Zadra.

Kakav je to tajni zadatak Ćelić obavljao, a da to nije znao ravnatelj policije, ostaje potpuno nepoznato? Članak 150. na koji se sud poziva, odnosi se na vozila policije, vojske, SOA-e i carine, a ovo je privatni automobil Josipa Ćelića za koji je sam ravnatelj policije na konferenciji kazao da je bio izvan radnog vremena i da o tome ne zna ništa. Sud ništa od toga očito nije provjeravao - presuda je pravomoćna postala prije 4 dana, otkriva RTL.

Ministarstvo unutarnjih poslova još nema službenu informaciju o tome, a bit će zanimljivo vidjeti obrazloženje suda na temelju čega su donijeli taj zaključak. Je li možda netko krivotvorio dokument ministarstva unutarnjih poslova o tom tajnom zadatku ili je nešto drugo u pitanju?

>>> Automobil sa zapovjednikom Ratne mornarice jurio više od 200 na sat, kontraadmiral prihvaća odgovornost i sankcije

Zanimljivo, baš danas USKOK je pokrenuo istragu protiv dvojice policijskih službenika - načelnicima postaje prometne policije Zadar, sadašnjem i bivšem. Njih se tereti da su slučaj Ćelić držali u ladici. U ministarstvu kažu da je ta istraga još nepravomoćna. Svatko ima pravo žalbe u roku od 8 dana. Tek kad rješenje o istrazi postane pravomoćno, ministarstvo će službenike udaljiti s dužnosti.

Na kraju, Ćelić s obzirom na oslobađajuću presudu može tražiti od ministarstva da ga vrate na staru dužnost.