STRANAČKA RENESANSA

Božidar Kalmeta se s dvije optužnice vraća u vrh HDZ-a kao Jandrokovićev pomoćnik

31.07.2018 u 08:51

Bionic
Reading

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a održanoj u ponedjeljak vodeće tijelo najjače stranke u Hrvatskoj odlučilo je kako će glavni tajnik Gordan Jandroković dobiti tri pomoćnika. Među njima posebno je zanimljivo ime Božidara Kalmete, protiv kojega se vode postupci u aferama Remorker i Fimi media

Kako podsjeća Dnevnik.hr, Božidar Kalmeta je kao bivši ministar prometa sa suradnicima optužen za izvlačenje novca u aferi HAC-Remorker.

U optužnici se navodi da je Kalmeta sa suradnicima iz svojeg ministarstva, Hrvatskih cesta (HC) i Hrvatskih autocesta (HAC) podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

  • +28
Božidar Kalmeta Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Sudi mu se i za krak afere Fimi media u kojem je optužen da je za 600.000 kuna naručio izradu spota 'Prometna renesansa Hrvatske', koji nikad nije prikazan.

<<< Portret Božidara Kalmete - Zadarski gubernator: od snalažljivog Darija do renesansnog otpadnika >>>

Ostali novoimenovani pomoćnici glavnog tajnika stranke su Josip Šarić, gradonačelnik mjesta Otok kod Vinkovaca, te umirovljeni general Stjepan Adanić, bivši pomoćnik ministra obrane, vojni savjetnik bivšeg predsjednika Franje Tuđmana i prvi ratni gradonačelnik Varaždina.