NAKON TEKSTA O OTKAZU

Bozanić otkazuje suradnju Večernjem listu?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.12.2011 18:34
  • Objavljeno 02.12.2011 u 17:10
Josip Bozanić

Josip Bozanić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Nakon što je Večernji list objavio kako je Kaptol tj. Dom za umirovljene svećenike 'preko noći' dao otkaz fizioterapeutkinji, inače samohranoj majci dvoje djece, poslijepodne je stigla oštra reakcija Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. Tvrde kako je provedena redovita zakonska procedura, a autoru članka poručuju kako Kaptol ubuduće neće biti otvoren za suradnju s Večernjim listom

'Laž je, i očito zlonamjerno podmetanje autora članka Darka Pavičića, da je kardinal Josip Bozanić odgovoran za zbivanja u Domu za umirovljene svećenike.Uprava Svećeničkog doma povjerena je Upravnom vijeću, kojemu predsjeda pomoćni
biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić te ravnatelju mons. Jurju Jerneiću. Uprava Doma samostalno donosi odluke sukladno zakonu i Pravilniku Doma, a ne po diktatu Nadbiskupa zagrebačkog, kako to zlonamjerno sugerira spomenuti novinar', stoji u priopćenju.

Dodaju da je laž i da se kardinal Bozanić oglušio na pismo zaposlenice M. A. jer on pismo nikad nije ni primio, kao ni pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, predsjednik Upravnog vijeća Svećeničkog doma 'Sv. Josipa'. Također negiraju da je zaposlenica otkaz dobila jer joj muž izdržava zatvorsku kaznu.

'Laž je da spomenuta zaposlenica M. A. nije bila upoznata s mogućnošću raskida ugovora o radu. Vjerodostojna dokumentacija s njezinim potpisom, od 2. lipnja 2010. godine, dokazuje da je provedena redovita zakonska procedura', piše Tiskovni ured osvrćući se na napise da je M.A. preko noći dobila otkaz.

Osim opovrgavanja podataka navedenih u članku, oštro su kritizirali autora teksta, novinara Darka Pavičića tvrddeći kako nije prvi put da taj novinar iznosi 'laži kojima želi izmanipulirati javnost i vjernike ocrnjujući zagrebačkog nadbiskupa'.

'Takve izjave, kao i niz drugih što ih je objavio Večernji list, a potpisao novinar tog lista Darko Pavičić, dovoljno govore o njima i poticaj su, osobito vjernicima, da ne vjeruju tom listu i napisima novinara Darka Pavičića. Sve to navodi Nadbiskupiju na
ozbiljno razmišljanje koliko je uopće moguće biti otvoren za suradnju s takvim novinama kao što je Večernji list', zaključuju u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi