'teško smo ranjeni'

Borzan o izborima za predsjednika SDP-a: Bilo bi izuzetno dobro imati samo jednog kandidata

17.07.2020 u 21:14

Bionic
Reading

'Nije bilo govora o kandidatima', odgovorila je SDP-ova Biljana Borzan kako na sjednici stranačkog Predsjedništva o tome ima li uz Peđu Grbina drugih kandidata za predsjednika stranke

'Cijelo Predsjedništvo govorili smo o pravilima za predstojeće unutarstranačke izbore kako bismo što poštenije posložili tu priču i dajući pritom šansu svima, da iz tog procesa izađemo zajedno, sa što manje trzavica i svađa. Atmosfera je bila takva da smo sve odluke donijeli jednoglasno i to je bila poruka da nam razilaženja samo štete. Danas smo imali i četvero suspendiranih članova i nije bilo disonantnih tonova', rekla je u razgovoru za Dnevnik Nove TV SDP-ova Biljana Borzan.

Objasnila je novosti u izbornom procesu unutar stranke. Rekla je kako će u Predsjedništvu i Glavnom odboru biti jednaka zastupljenost žena i muškaraca.

Rekla je kako se na ove unutarstranačke izbore ide po starim pravilima, 'jedan član, jedan glas', čega ranije nije bila zagovornik.

  • +8
Predsjedništvo SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

'To jest jedan od najdemokratičnijih načina, ali ako pravila ne promijenimo bojim se da će tu biti zloporaba', kaže.

Kazala je i kako se ona neće kandidirati za čelništvo stranke.

'Smatram da bi bilo izuzetno dobro imati samo jednog kandidata, da se ne dijelimo, jer nam podjele mogu sada samo itekeko štetiti, baciti nas opet u dva rova, ili tri, i iz tog bismo mogli izaći izrazito ranjeni. A i sad smo već teško ranjeni', kaže Borzan.