odlučilo upravno vijeće

Boris Jokić novi ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu

22.12.2020 u 22:14

Bionic
Reading

Jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća Boris Jokić je u utorak izabran za ravnatelja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu za razdoblje od 2021. do 2024. godine.

'Predloženi Program rada i razvoja Instituta dr. sc. Borisa Jokića, prethodno je dobio jednoglasnu potporu članova Znanstvenog vijeća', navodi se na stranicama Instituta.

Jokić je rođen 1976. u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu, Velika Britanija.

Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutačno u statusu znanstvenog suradnika. Uz to je redovni kolumnist tportala.

Jokić je bio član Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskoga i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja.