KONCERT NA GRANICI

Bora Čorba nadomak Zagrebu

18.07.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba nedavno je najavio kako ne isključuje održavanje velikog povratničkog koncerta u Zagrebu iako je ranije javnost, kao deklarirani četnik, uvjeravao kako do toga nikada neće doći. Bora ipak još neće svirati u Zagrebu, no hoće u neposrednoj blizini

Naime, tijekom trodnevnog festivala sunca, zvuka i zabave na hrvatsko-slovenskoj granici, čiji se slavljenički termin održavanja podudara s Danom domovinske zahvalnosti, na dvije će pozornice žariti i paliti Kaiser chiefs, Parov stelar, Leningrad cowboys, Parni valjak, Majke, Kawasaki 3P, Lollobridgida, Siddharta, Sevdah baby, Tom Novy, Shapeshifters, Funkerman i mnogi drugi, među kojima je najavljen i dolazak kontroverzne Riblje čorbe čiji se je frontman Bora Đorđević još 2007. prilikom gostovanja kod Mirjane Hrge u emisiji 'Epicentar' ponosno deklarirao kao četnik.


Pet godina kasnije, čovjek koji je također svojevremeno javno izjavljivao kako nikada ne bi održao koncert u Hrvatskoj, mijenja retoriku i najavljuje 'povratnički koncert u Zgrebu' i to u Areni, na što su ga navodno potaknuli hrvatski posjetitelji njegovih koncerata u Sloveniji.

Promociju Schengenfesta u Hrvatskoj već treću godinu radi Menart, a kako doznajemo od šefice bookinga Maje Valjak, bez obzira na kontroverznog gosta Boru Čorbu, prodaja ulaznica ide čak i bolje nego ranijih godina, no fokus je više na slovenskoj publici. U Menartu smatraju da tijekom Čorbinog nastupa na Schengenfestu, 3. kolovoza, neće biti nikakvih ispada publike.

'Imamo standardno dobre mjere zaštite. Zapravo, uvijek koristimo usluge zaštitarske službe, no nešto isključivo posebno za ovaj Schengenfest ne planiramo, niti želimo time dizati tenzije. Na kraju krajeva, ulaz se plaća i ne smatramo da bi netko platio 30 eura da bi napravio neki izgred', kazao je Valjak.