PORTAL ZA REZERVACIJE

Booking.com stigao u Hrvatsku

29.05.2014 u 18:05

Bionic
Reading

Otvaranjem novih ureda u Poreču i Dubrovniku u svibnju jedan od vodećih svjetskih rezervacijskih portala Booking.com proširio je poslovanje u Hrvatskoj koju smatra važnim tržištem, izvijestili su danas iz regionalnog ureda Booking.coma.

To je ujedno i jedna od prvih informacija za medije dostavljena iz Booking.coma koji osim nova dva ureda na Jadranu, gdje je zaposlio osam djelatnika, od početka rada u Hrvatskoj ima ured u Zagrebu koji djeluje kao regionalni centar za sedam zemalja (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Albanija).

Ukupno sada Booking.com u Hrvatskoj ima tri ureda s ukupno 63 zaposlenika, a nedavno je imenovan i novi tzv. area menadžer Booking.coma za ovu regiju Goran Pleše koji ističe da u Booking.com-u vjeruju da će Istra i Dubrovnik, kao i ostale perspektivne hrvatske županije i regije, podržati njihov budući rast.

Dodaje i da otvaranjem novih ureda planiraju unaprijediti odnos s hotelima i drugim partnerima te im pomoći da unaprijede vlastite usluge putem personaliziranih savjeta o tome kako optimizirati svoju vidljivost na internetskoj stranici.

U Hrvatskoj Booking.com djeluje kao lokalna tvrtka d.o.o. za podršku Booking.com-u BV, a po njihovim podacima, u Hrvatskoj trenutno zastupaju više od 16.500 partnerskih smještajnih objekta, od privatnih smještaja do luksuznih hotela.

Tijekom prošle godine strani posjetitelji putem Booking.com-a napravili su više od 800.000 rezervacija smještaja u hrvatskim objektima te time, po njihovoj ocjeni, dali važan doprinos hrvatskoj hotelskoj industriji, popunjenosti kapaciteta hotela/smještajnih objekata i turizmu općenito.

Booking.com BV osnovan je 1996., dio je The Priceline Group, a njihova internetska stranica danas je dostupna na 42 jezika te nudi više od 455 tisuća hotela i ostalih vrsta smještaja u 200 zemalja svijeta.

Ukupno zapošljava 6.500 djelatnika u 115 ureda diljem svijeta.