ŠERIĆU PREKIPJELO

Bombaš Blažević ostao bez odvjetnika, za jamčevinu nudio avion

11.04.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Optuženi bombaš Vojislav Blažević, kojega se tereti za postavljanje dvije eksplozivne naprave na željezničkoj pruzi u Susedgradu 9. siječnja i dva dana kasnije na autobusnoj postaji u Stenjevcu, ostao je bez izabranog odvjetnika pa će mu sud, najvjerojatnije, morati odrediti branitelja po službenoj dužnosti

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić izjavio je za Hinu da je Blaževiću otkazao punomoć zbog 'nemogućnosti komunikacije'. Blažević i njegov odvjetnik nisu se mogli dogovoriti o strategiji obrane s obzirom na to da optuženi bombaš od uhićenja štrajka glađu.

Blažević je, unatoč štrajku, i dalje zatvoren, iako je njegov odvjetnik kao jamstvo za puštanje na slobodu nedavno ponudio založno pravo na zrakoplov 'cessnu' padobranskog sportskog kluba 'Slobodan pad' iz Sesvetskog Kraljevca koji je, po tvrdnjama obrane, vrijedio i više od predložene jamčevine od 350 tisuća kuna. Blažević je u međuvremenu u zatvorskoj bolnici, a zbog lošeg zdravstvenog stanja izazvanog štrajkom glađu nije mogao dolaziti na ročišta na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

U optužnici koju je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo početkom travnja Blaževića se tereti da je u noćnim satima 9. siječnja na željezničkom kolosijeku kod Aleje Bologne postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s najmanje 1200 grama TNT-a. Tužiteljstvo Blaževića tereti i da je dva dana kasnije na autobusnom stajalištu nasuprot raskrižja Aleje Bologne i Gospodske ulice postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu s najmanje 200 grama TNT-a. Za ta mu nedjela prijeti mu i do osam godina zatvora.