POLITIČAR I PODUZETNIK

Blagojevich htio ponuditi Oprah mjesto u Senatu

27.01.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Guverner Illinoisa Rod Blagojevich, optužen za pokušaj prodaje senatorskog mjesta upražnjenog poslije izbora Baracka Obame za predsjednika SAD-a, najavio je da bi to mjesto mogao ponuditi poznatoj televizijskoj voditeljici Oprah Winfrey

Blagojevich je u intervju za emisiju 'Dobro jutro, Ameriko' na TV mreži ABC  rekao da mu je prijatelj predložio da pita Oprah bi li željela popuniti Obamino mjesto u Senatu.

'Ona je, čini se, netko tko je značajno pomogao Baracku Obami da postane predsjednik', rekao je Blagojevich i dodao da je Oprah 'očigledno osoba s daleko širim utjecajem nego drugi senatori'.
Blagojevich, međutim, smatra da je malo vjerojatno da će ova TV zvijezda i jedna od najbogatijih žena u Americi prihvatiti njegovu ponudu. 'Ona vjerojatno neće prihvatiti, a opet... ako joj to (mjesto) ponudite, kako da to učinite na način koji neće djelovati kao da je u pitanju nekakav trik i dovedete je u neugodnu situaciju', upitao je Blagojevich, a prenio Reuters.

Sama Oprah brzo je reagirala na Blagojevicheve izjave rekavši i da joj je ponuđeno mjesto, ne bi prihvatila jer ima previše posla, a svoga se posla ne bi odrekla ni za što. Iako polaskana time što joj se ime spominjalo, ipak nije izdržala te se kasnije prijateljima povjerila kako bi bez problema mogla raditi taj posao da želi, ali ne želi.