obijesna vožnja

Bježao policiji, pretjecao, vozio u suprotnom smjeru... Muškarac uhićen zbog divljanja u prometu

24.02.2021 u 14:22

Bionic
Reading

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Obijesna vožnja u cestovnom prometu

Prema policijskom izvješću osumnjičeni je 22. veljače 2021. godine oko 16 sati, bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke Alfa Romeo varaždinskih registarskih oznaka u Ulici doktora Franje Tuđmana u Jastrebarskom. Kod kućnog broja 61 policijski su ga službenici uočili u prometnom prekršaju, no na njihove zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi on se oglušio te je, s namjerom bijega, nastavio vožnju. Policijski službenici vozilom su se uputili za njim, a po sustizanju njegovog vozila upalili su rotirajuća svjetla na vozilu, kao i zvučne signale, no on je nastavio vožnju kroz Jastrebarsko, a potom i kroz Donji Desinec i Lokošin Dol pri tom grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu. Naime, tijekom vožnje u više je navrata drugim sudionicima oduzeo prednost prolaska, pretjecao je kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru, kao i u neposrednoj blizini pješaka, čime je izazvao opasnost za život odnosno tijelo drugih sudionika u prometu.

Vožnju je nastavio u smjeru Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policijski službenici i doveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.