privlačenje investitora

Bjelovar želi međunarodni natječaj za gradnju toplica

22.05.2024 u 13:31

Bionic
Reading

Grad Bjelovar poslao je pisma namjere na adrese 12 veleposlanstava u Hrvatskoj kako bi na međunarodni javni natječaj za izgradnju toplica stigle što konkurentnije ponude, rekao je u srijedu gradonačelnik Dario Hrebak na susretu sa slovenskim veleposlanikom

"Poslali smo pismo namjere njemačkom, češkom, slovačkom, slovenskom, indijskom, srpskom, kosovskom ,albanskom, turskom, njemačkom te veleposlanstvima BiH i američkom veleposlanstvu. Preko veleposlanstava želimo da oni obavijeste svoje građevinske poduzetnike o natječaju za izgradnju bjelovarskih toplica kako bismo privukli njihovu pažnju. Nas ne zanima tko će graditi toplice, zanima nas da dobijemo kvalitetu za pristojnu cijenu", istaknuo je Hrebak-

Dodao je kako smatra da je hrvatski građevinski sektor preopterećen i zbog toga hrvatski građevinski poduzetnici na natječajima 'daju nerealne cijene'.

"Smatramo da je ovo najbolji način da podignemo konkurenciju. Naravno, pozivamo i sve hrvatske tvrtke da se jave i ponude konkurentnu cijenu”, dodao je Hrebak.

Vrijednost natječaja iznosi 38 milijuna eura.

Slovenskog veleposlanika Gašpera Dovžana koji je u nastupnom posjetu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji upoznao je sa strateškim projektima i ciljevima toga grada, a ponajviše su razgovarali o geotermalnoj energiji, budućim toplicama, poljoprivredi i IT sektoru.

„Razvojni planovi Bjelovara vrlo su nam interesantni, pogotovo u građevinarstvu, turizmu i poljoprivredi. U obostranom je interesu da se što više povežemo. Hrvatska i Slovenija vrlo dobro surađuju, samo prošle godine imali smo deset milijardi eura razmjene, smatram da je ti izuzetna i ozbiljna priča za dvije male zemlje kao što su Slovenija i Hrvatska”, poručio je Dovžan. koji je potom posjetio župana Marka Marušića.

Posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županija nastavit će u Čazmi gdje će nazočiti otvorenju novog proizvodnog pogona čazmanske tvrtke Intra lighting.

sve osim nogometa