RELJIĆ KONTRA MANOLIĆA

Bivši šef tajne službe: Karamarko nije bio Udbaš!

14.06.2015 u 11:49

Bionic
Reading

U intervjuu za Večernji list Smiljan Reljić, nekadašnji ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka (SZUP-a) i voditelj Nadzorne službe Ureda za nacionalnu sigurnost, rekao je da šef HDZ-a Tomislav Karamarko nije nikad bio doušnik Udbe

'Neistina je da je Karamarko bio doušnik Udbe. Ja sam prva osoba koja bi to znala. Sigurnosna provjera radila se za svakoga tko je dolazio na iole važniju funkciju u državnoj upravi, a načelnik Policijske uprave zagrebačke, kao jednog od najvećih dijelova MUP-a, bila je zaista važna funkcija', izjavio je Reljić.

Objasnio je kako je SZUP bio kontraobavještajna služba koja je bila pozvana provjeravati sve sumnje.

'Dolazak nove osobe u konzervativnu i zatvorenu sredinu kao što je tada bio MUP bio je popraćen provjerama, ali i kuloarskim pričama. Da je bilo što, čak i na razini trača, upućivalo na nešto upitno kod postavljanja Karamarka na tako važnu dužnost, ja bih to sigurno znao. To je bilo naprosto tako', istaknuo je Reljić.

Josipa Manolića, napomenuo je, jako poštuje te smatra kako ga je Karamarkov intervju Globusu u kojem je govorio o lustraciji naveo da predsjednika HDZ-a optuži da je bio doušnik Udbe

'Neshvatljivo mi je, Joža Manolić itekako je sudjelovao u stvaranju sigurnosnog sustava Hrvatske, zašto sada ide na nešto što je sam stvarao?! Osobito mi je neshvatljivo zašto ide na ovakav način jer ovdje je doista riječ o proizvoljnoj ocjeni', ustvrdio je Reljić.

Cijeli intervju s Reljićem pročitajte OVDJE