prijavio ga igh

Bivši ministar Ivan Paladina o istrazi: 'Nikakva šteta društvu nije napravljena'

18.10.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Protiv Ivana Paladine, nekadašnjeg ministra graditeljstva u Vladi Andreja Plenkovića, Županijski sud u Zagrebu odobrio je pokretanje istrage. Tražio ju je Institut građevinarstva Hrvatske, tvrtka kojoj je nekoć Paladina bio na čelu. O svemu je progovorio za Dnevnik Nove TV.

Paladina je, tvrdi IGH, s još dva člana Uprave za 250 tisuća eura oštetio tvrtku kada je prodao nekretnine u vlasništvu tvrtke u Zagrebu. Pritom ih se, kažu, prodalo 2016. godine temeljem procjene vrijednosti rađene 2012. godine. Paladina sve demantira i podsjeća da su sve dosadašnje prijave protiv njega odbacivane.

'Radi se o prodaji posljednjih preostalih garažnih parking mjesta u jednoj zgradi koju je IGH gradio 2008. godine, dakle davno prije nego sam ja postao predsjednik Uprave', kaže Paladina za Dnevnike Nove TV.

I baš zato jer ih se nakon dugo vremena konačno uspjelo prodati, vjeruje da je napravio dobar posao.

'Vjerovnik, založni vjerovnik kome su svi ti novci otišli i kome bi otišli i da je bila postignuta veća cijena je konačno cijeli dug prema IGH-u otpisao, tako da nikakva šteta društvu nije napravljena', tvrdi.

Samom Paladini je drago da više nije ministar. Ne vjeruje ni da je netko ovo sad namjerno izvukao iz ladice.

  • +3
Ivan Paladina Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Ja vam u te stvari previše ne vjerujem u nekakve sad moćne ljude u pozadini. Možda je samo neka proceduralna pogreška. Sigurno da je mojoj obitelji sada lakše, a i onda bi im bilo lakše, da nisam ministar', zaključuje.