odlazi iz vlade

[VIDEO/FOTO] Ministar Paladina: Plenkoviću sam najavio ostavku prije dva mjeseca, odluka je promišljena i najbolja za sve

11.01.2023 u 19:15

Bionic
Reading

Nakon što ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković smijenio s dužnosti ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, konferenciju za medije održao je i Ivan Paladina.

Sada već bivši ministar kazao je da je najavio ostavku premijeru Plenkoviću prije dva mjeseca. 'Kao što je predsjednik Vlade rekao, od sutra nisam više nisam ministar u Vladi RH. Svoj odlazak sam najavio premijeru prije otprilike dva mjeseca te smo se dogovorili kako ću napustiti dužnost ministra početkom ove godine', rekao je Paladina na konferenciji za medije.

Kazao je da odluka nije nastala preko noći, već je duboko promišljena i danas je još sigurniji da je najbolja za sve. Bivši ministar je kazao da je posao ministra zaduženog za obnovu stvarao za njega preveliki pritisak kao i za njegovu obitelj te je zbog toga odlučio otići iz Vlade.

Ivan Paladina Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Kazao je i da su očekivanja cjelokupne javnosti izrazito visoka, a da su uglavnom usmjerena prema ministru graditeljstva iako je njegov utjecaj na dinamiku izvođenja radova, u trenutnom modelu obnove, 'jako ograničen i puno manji nego što javnost misli'.

'Ukoliko je moj odlazak pomogao ili će pomoći dodatnom unaprjeđenju obnove, ja ću time biti jako sretan i zadovoljan', kazao je Paladina.

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

Sad već bivši ministar kazao je da se ne namjerava baviti politikom dalje te je zbog toga uvijek iskreno iznosio svoje mišljenje. Tako je potvrdio da je iznio prijedlog da se osnuje posebno ministarstvo obnove i da se proces obnove centralizira, ali je porekao da je uvjetovao ostanak u vladi usvajanjem toga prijedloga.

Neće koristiti mogućnost naknade plaće po modelu šest plus šest, nakon odlaska iz Vlade. Kazao je i da je bila velika čast biti ministrom te se zahvalio premijeru i drugima. Vjeruje da Bačić može mnogo napraviti u obnovi.

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač