SLAVONSKOBRODSKA VEĆINA

Bivši HSP-ovac Duspara sklopio koaliciju s SDP-om

10.07.2013 u 16:46

Bionic
Reading

Kandidacijska lista skupine birača slavonskobrodskoga gradonačelnika Mirka Duspare i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Roberto Lujić potpisali su danas koalicijski ugovor kojim čine vladajuću većinu od 15 vijećnika u Gradskom vijeću

'Ono što je najvažnije - Slavonski Brod dobiva stabilno Gradsko vijeće. Grad ćemo voditi stabilno, transparentno i odgovorno. Podupiremo projekte koje su u predizbornoj kampanji zastupale obje liste', rekao je Mirko Duspara.

Među glavnim projektima koje su dvije strane uskladile Duspara je istaknuo osnutak sveučilišta i infrastrukturne projekte, poput poduzetničkih zona, luke i glavnih gradskih prometnih čvorišta.

Ističući kako im je cilj uređen srednjoeuropski grad, Roberto Lujić ocijenio je da je napeta situacija uoči izbora nastala zbog kratkog spoja u komunikaciji. To je bio razlog i što se Gradsko vijeće nije utemeljilo u lipnju.


O obnovi partnerstva sa SDP-om Duspara je rekao da se kod njega ništa nije promijenilo te da su mu i dalje u prvome planu interesi grada.'Ovaj čin potpisivanja sporazuma više je od isprike. Nemamo pravo razmišljati odgovaramo li si međusobno, a ovdje smo se našli zbog projekata bitnih za Slavonski Brod', istaknuo je Lujić i dodao da je teških riječi bilo, ali misli da je to iza njih te da se svi moraju mijenjati u interesu grada.

Slavonskobrodsko Gradsko vijeće ima 25 viječnika. Uz dvije liste koje će činiti vladajuću većinu, u Gradsko vijeće ušla je i treća lista s deset mjesta na kojoj su vijećnici triju stranaka: HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčevića i HSLS-a.