BURAN TJEDAN

Bit će tuče, kiše, gromova i sunca, do +25

07.05.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Cijeli tjedan pred nama, sve do vikenda, vrijeme će biti dosta nestabilno, uglavnom oblačno, ali sa sunčanim razdobljima. Najviše sunca bit će u četvrtak i potom ponovno u nedjelju. U utorak i u srijedu u unutrašnjosti je uz kišu moguća pojava tuče, osobito u Slavoniji

U utorak poslijepodne na Jadranu će doći do postupnog smirivanja vremena s prestankom oborina i djelomičnim razvedravanjem. S druge strane u unutrašnjosti će poslijepodne uslijediti grmljavinski pljuskovi s mogućom sugradicom i tučom, posebice u Slavoniji, no navečer ipak slijedi smirivanje vremena i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak koji će u drugom dijelu dana potpuno oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 19 do 25°C.

U srijedu će u unutrašnjosti prevladavati promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom i pljuskovima s grmljavinom uz mogućnost sugradice i tuče. Na Jadranu će ujutro još biti promjenjivo oblačno, u priobalju uz mogućnost kiše, no tijekom dana će se razvedriti. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, u Lici koji stupanj niža, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 19 do 24°C.

U četvrtak će biti malo stabilnije pa će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će popodne doći do dnevnog razvoja naoblake, a u Gorskom kotaru i Lici moguć je poneki pljusak. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 20 do 25°C.

U petak će se vrijeme opet destabilizirati pa će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U unutrašnjosti će popodne biti mjestimičnih pljuskova koji će ponegdje biti praćeni grmljavinom. Vjetar će posvuda biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 21 do 26, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U subotu se još očekuje nestabilno vrijeme s promjenjivom naoblakom te povremenom kišom i pljuskovima. Vjetar će u unutrašnjosti okrenuti na sjeveroistočnjak, a na Jadranu na buru i sjeverozapadnjak.

U nedjelju slijedi stabilizacija vremena pa će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežito sunčano. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura. Temperature će biti u padu. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 14, a na Jadranu od 13 do 19°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 14 do 20, a na Jadranu od 18 do 23°C.