NOVA AUDIO PORUKA

Bin Laden pozvao na sveti rat zbog Gaze

14.01.2009 u 13:25

Bionic
Reading

Vođa Al Kaide Osama bin Laden objavio je novu audiosnimku u kojoj je pozvao na sveti rat protiv Izraela zbog agresije u Gazi

Poruka koja se pojavila u srijedu na islamističkim web stranicama zove se 'Poziv na džihad za zaustavljanje agresije u Gazi', prenose agencije.

Saudijski militant u 22-minutnoj poruci kaže da zbog globalne ekonomske krize pada utjecaj SAD-a u svijetu, a tako ujedno i slabi moć američkog bliskog saveznika - Izraela. Ujedno je slabljenje utjecaja SAD-a u svijetu, naravno, upisao u zasluge njegove terorističke mreže Al Kaide.

'Naša braćo Palestinci, vi ste propatili mnogo, muslimani su solidarni s vama i onim što vide i čuju. Mi, mudžahedini, također smo solidarni s vama', kaže Bin Laden na objavljenoj snimci, a prenosi Reuters:

'Mi smo uz vas i nećemo vas iznevjeriti. Naša sudbina je isprepletena s vašom u borbi protiv križarsko-cionističke koalicije, u borbi do konačne pobjede ili mučeništva.'

Broj ubijenih Palestinaca 19. dana izraelske ofenzive, kojoj je cilj uništenje islamističkog pokreta Hamasa, popeo se na 971. Izraelsko ubijanje Palestinaca u Gazi prouzročilo je sve rašireniji bijes među Arapima i muslimanima u svijetu, ali i ne samo među njima.

Autentičnost snimke koju je objavio portal As-Sahab, Al Kaidin medijski izdanak, nije odmah verificirana, ali stručnjacima glas zvuči poput Bin Ladenova.

Posljednja Bin Ladenova poruka također se odnosila na stanje u Gazi, gdje je pozvao muslimane da pokušaju spriječiti blokadu područja.