život u radioaktivnom području

Ona je jedino dijete rođeno u zoni isključenja Černobil, evo gdje je danas

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 13.06.2019 10:56
  • Objavljeno 13.06.2019 u 10:20
Marika Sovenko

Marika Sovenko

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ona je jedino dijete rođeno u visoko zagađenoj černobilskoj zoni isključenja nakon nuklearne eksplozije iz 1986. godine. Marika Sovenko danas je zdrava 19-godišnjakinja s nimalo običnom životnom pričom

Svjetski mediji raspisali su se o 19-godišnjoj djevojci rođenoj 1999. u tzv. zoni isključenja. Marika je danas studentica na kijevskom sveučilištu te je zdrava iako je odrasla u radioaktivnom okruženju.

Njezina majka Lidija i otac Mihail ostali su u ovoj zoni nakon provedene evakuacije kompletnog stanovništva u krugu oko nuklearke Černobil. Razlog je jednostavan - nisu im ponudili zamjensku kuću na drugoj lokaciji.

Marikin je otac, uz to, bio vatrogasac koji je u noći eksplozije reaktora bio pozvan u nuklearku.

Trinaest godina nakon najveće nuklearne nesreće u povijesti u černobilskoj zoni isključenja 1999. rodila se Marika. Objavljene fotografije prikazuju gotovo idilične scene s ukrajinskog sela. Obitelj je pila mlijeko tamošnjih krava i lovila ribe u rijeci Pripjat.

  • +7
  • +4

Djevojka rođena u zoni Černobil

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Dobro sam, radim. Uzdržavam se sama i to je to', komentirala je ova mlada studentica koja, pišu mediji, vraća nadu da je život u zoni isključenja opet moguć.

  • +1

Černobilska katastrofa

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!