HLOVERKA NA SUĐENJU SVILANU

'Bila bih retardirana da sam uzela tako malo novca'

23.01.2013 u 13:47

Bionic
Reading

'Bila bih retardirana da sam uzela tako malo novca, a da sam bila tako važna osoba. Nikad nisam nikakav novac dobila. To je uvredljivo i želi me se diskreditirati', kazala je Hloverka Novak Srzić u svjedočenju na suđenju Siniši Svilanu, kojega se tereti da je kao direktor programa Nove TV od vlasnika producentske kuće Core media Vladimira Šelebaja primio 262.000 eura mita kako bi u programu te televizije puštao određene emisije

Podsjetimo, Šelebaj je u svom svjedočenju utvrdio da je Hloverka za sudjelovanje na kolegijima na kojima su se dogovarale emisije dobivala po 1.000 eura, dok je Tonček Mandić, čovjek zadužen za isplatu plaća u Core mediji, kazao kako je od Šelebaja u opuštenom stanju doznao da se pod stavkama 'scenarij 1 i 2' nalazi novac namijenjen Hloverki.

Tijekom svjedočenja Hloverka je ustvrdila kako nije sudjelovala u osmišljavanju emisije 'U sridu' te da je u to vrijeme četiri dana u tjednu radila emisiju 'Otvoreno' zbog koje cijeli dan bila na HTV-u, 'a ni fizički nije mogla biti nigdje drugdje'.

'Imala sam tada najveću normu na HTV-u. Šelebaj laže! Kada se počeo događati razvod braka s Dijanom Čuljak, ja sam bila jedna od meta. On i Edvin Softić reketarili su me i ucjenjivali, zbog čega sam ih prijavila policiji. Tražili su nekakav novac od Dijane, a ja sam trebala utjecati na nju. I ovo što sad kamere moje kuće prate ovo suđenje posljedica je kadrovskih obračuna na Prisavlju kojima me se želi diskreditirati', istaknula je Novak Srzić.

Novinarka HTV-a navela je i kako joj je Softić rekao da poznaje sve novinare EPH-a te da će je preko njih diskreditirati ako ne prisilili Čuljak da vrati novac.

'Softić dolazi iz polusvijeta. Koliko mi je poznato, protiv njega je podignuta optužnica. Vanja Sutlić, bivši glavni ravnatelj HRT-a, govorio mi je o nekim malverzacijama koje je Softić pokušao na HRT-u', kazala je Srzić. 'Nikada nisam posredovala niti dogovarala emisije sa Svilanom niti to nisam mogla', navela je Hloverka.

Na pitanje zamjenice tužitelja USKOK-a kako objašnjava da je bivši šef Nove TV Branko Čakarmiš ustvrdio da je koncept i prijedlog za emisiju 'U sridu' dala upravo ona, Hloverka je kazala da Čakarmiša poznaje još iz vremena dok je bio glavni urednik na RTS-u te da se s njim znala naći i kad je postao šef na Novoj TV.

'Pitao me je kakva bi emisija bila dobra za Novu TV, ja sam mu na to odgovorila – u šali – 'Ovoreno'. Kroz razgovor smo došli do toga da bi mu odgovarao koncept sličan kakav je imao 'Week Report' na Radiju 101 i 'Salon' u Jutarnjem listu', pojasnila je Novak Srzić.


Petar Radović, filmski i televizijski režiser koji je s Čakarmišom u Zagreb stigao iz Ljubljane, kazao je kako je krajnju odluku o tome koja će emisija ići na Novoj TV donosioupravo on, dok je Svilan bio zadužen za traženje projekata.

Novinar Ivan Žada ustvrdio je kako mu je Mandić priznao da Šelebaj ima nekakav porezni dug iz kojega će se nastojati izvući kako može.

'Mandić mi je rekao da se to moralo dogoditi jer je Šelabaj dijelio više nego što je zarađivao', kazao je Žada.

Suđenje se nastavlja 5. ožujka kada će na klupu za svjedoke zasjesti zaštićeni svjedok 'Krešo' i poznato televizijsko i novinarsko lice Nedžad Haznadar.