NOVE SNIMKE NEREDA U ŠIROKOM

BiH raspisala tjeralicu za Knezovićem

07.10.2009 u 17:41

Bionic
Reading

Na zahtjev zapadnohercegovačkog županijskog suda, policijska uprava Federacije BiH raspisala je u srijedu međunarodnu tjeralicu za odbjeglim Oliverom Knezovićem kojega se dovodi u vezu s ubojstvom navijača Sarajeva Vedrana Puljića u neredima koji su se događali u nedjelju u Širokom Brijegu.

'Zaprimili smo zahtjev županijskog suda i upravo smo raspisali tjeralicu za Knezovićem', rekao je kasno poslijepodne za Hinu glasnogovornik federalne policijske uprave Robert Cvrtak. Dodao je kako je tjeralica dostavljena i uredu Interpola u BiH.

Zasad jedini osumnjičeni za ubojstvo navijača Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, Oliver Knezović nalazi se u bijegu, a prema pisanju Dnevnog Avaza, to može zahvaliti pravosudnim policajcima Ivanu Bariću i Marinku Barbariću.

Oni su Knezovića preksinoć iz prostorija pritvora Kantonalnog suda u Širokom Brijegu pustili na hodnik, gdje su ga čekali supruga i odvjetnik s hranom. Knezoviću su dozvolili i da jede na hodniku. On je to iskoristio i išetao iz zgrade.

Osim dvojice suspendiranih policajaca Ivana Barića i Marinka Barbarića, jučer kasno popodne saslušavano je još sedam-osam sudskih policajaca za koje se također sumnja da su odgovorni za Knezovićev bijeg.

Glasnogovornik Ministarstva pravde FBiH Entoni Šeperić izjavio je da postoji određena sumnja da je Knezović izvan granica BiH.

Policajac puca po navijačima

 

Na YouTubeu osvanula je nova snimka nereda u Širokom Brijegu na kojoj se vidi policajac koji puca u smjeru navijača.

 


Jusuf Halilagić, tajnik Ministarstva pravde BiH, pojasnio je da Knezović, koji ima i hrvatsko državljanstvo, u slučaju bijega u Hrvatsku neće biti izručen BiH.

'Hrvatska u ovom trenutku ne izručuje svoje državljane. Ako ga nadležni organi tamo uhite, postoji mogućnost da mu se sudi u toj zemlji, a od nas mogu zatražiti dokumentaciju koja se tiče krivičnog djela', izjavio je Halilagić.

Halilagić potcrtava da Knezović, ako je u Hrvatskoj, neće biti obuhvaćen Sporazumom o međudržavnoj suradnji u krivičnim postupcima između BiH i Hrvatske. Taj sporazum, koji još nije ni ratificiran, odnosit će se samo na osobe koje su osuđene na kaznu zatvora u BiH, nalaze se u Hrvatskoj, a dvojni su državljani.

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, koji je preksinoć imao priliku vidjeti pritvor u kojem je boravio i Knezović, kazao je jučer da je vrlo jasno da se iz tog objekta nije moglo pobjeći.