KAJIN PREDSTAVIO PROGRAM

'Bez promjene ne može biti sveistarske obnove'

08.04.2013 u 17:21

Bionic
Reading

Damir Kajin, kandidat za istarskog župana koalicije SDP-HSLS-HSU-SDSS, predstavio je na konferenciji za novinare u Puli izborni program naziva Hrabrost za promjene s kojim će na predstojećim izborima pokušati osvojiti političku naklonost građana Istre

'Nakon ovih izbora više neće ništa biti isto. I da ne uspijemo, u što ne sumnjaju ni naši politički oponenti, Istra će biti drugačija nego što je bila prije. Istrijane ćemo osloboditi straha. Ubuduće će štošta propitivati, bez obzira što je jedini investirani novac u javnom sektoru. Nećemo krasti, lagati, obmanjivati, a mogu reći da nećemo dozvoliti ni da se oni koji su na izvoru informacija zato bogate. Cijenit ćemo one koji žive od svog rada.

U posljednjih pet godina izgubljeno je 8.500 radnih mjesta u realnom sektoru, a otvoreno ih je tisuću u javnom sektoru. To moramo promijeniti. Bez te promjene ne može biti sveistarske obnove. Radnika ćemo držati kao malo vode na dlanu', kazao je Kajin za zportal.

'Dosta je tih separatističkih ratova s vladom Zorana Milanovića koja Istri vraća oko dvije milijarde kuna', kaže Damir Kajin, dodajući da prvi put Istra može računati na 'support' državnog proračuna.