JOSIPOVIĆ O IZRUČENJU

Bez obzira na presudu, Saša Perković ostaje predsjednikov savjetnik

18.01.2014 u 15:25

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas kako je pitanje izručenja bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića treba prepustiti pravosuđu i poštivati odluku ma kakva ona bila.

"Vidjeli smo da i njemački, francuski i talijanski sudovi donose odluke kojima se izručenje prihvaća, ali i one druge. Kakva god bila odluka hrvatskog pravosuđa ona mora biti u skladu sa zakonom i savješću sudaca koji sude", rekao je predsjednik Josipović novinarima nakon obilježavanja 70. obljetnice Desetog zagrebačkog korpusa upitan o mogućem izručenju Perkovića Njemačkoj.

Istaknuo je i da, kakav god bio ishod, djeca nemaju što odgovarati za eventualne pogreške svojih roditelja te da cijeli predmet nema nikakvog utjecaja na status savjetnika u Uredu Predsjednika RH Saše Perkovića, koji je sin Josipa Perkovića.

Odluka Vrhovnog suda o zahtjevu za izručenjem bivšeg čelnika jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića bit će objavljena tek sljedeći tjedan, kazao je u petak glasnogovornik tog suda Dražen Tripalo.