NISU DOSTAVILI OIB

Bez mirovine ostalo 17.615 osoba!

06.03.2014 u 11:40

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje još nema podatke o OIB-u za ukupno 17.615 korisnika mirovine. Tako je isplata mirovine od studenog prošle godine privremeno obustavljena za 16.981 korisnika mirovine u inozemstvu te 634 umirovljenika u Hrvatskoj, piše Glas Slavonije

Umirovljenici koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju za isplatu mirovina, pa im je isplata obustavljena, neće ostati bez svojih mirovinskih primanja. Onog trenutka kada dostave OIB, njihovo mirovinsko primanje normalno će se početi isplaćivati te će im biti isplaćene privremeno obustavljene mirovine.

Glas Slavonije navodi kako u HZMO-u ističu da su sve korisnike mirovina u inozemstvu još jednom pismeno izvijestili o njihovim obavezama, odnosno potrebi dostave osobnog identifikacijskog broja. Kada je riječ o korisnicima mirovine u Hrvatskoj koji još uvijek nisu dostavili taj podatak, pa im je isplata mirovine obustavljena, Zavod s policijom razmjenjuje podatke, odnosno provjerava prebivališta umirovljenika kako bi ih ponovno uključio u sustav.